Aquesta web utiliza cookies tècniques, de personalització i anàlisi, pròpies i de tercers, per facilitar-li la navegació de forma anònima i analitzar estadístiques de l'ús de la web. Considerem que si continua navegant, accepta el seu ús. Obtenir més informació | Tancar

Compartir:

Fabrega Advocats

CERTIFICAT ENERGÈTIC

El dia 14 d’Abril de 2013 va entrar en vigor el Reial Decret 235/2013, de 5 d’Abril, pel que s’aprovava el procediment bàsic per la certificació de la eficiència energètica dels edificis. Aquesta nova normativa, és nascuda d’una directiva europea d’obligat compliment que ja s’aplica a la resta de països de la Unió Europea.

Entenem per certificat energètic el tràmit administratiu mitjançant el qual es pot saber el comportament energètic d’un habitatge i com millorar, o disminuir, les despeses de consum d’energia. Amb l’aprovació del Reial Decret, tots els habitatges en venda o arrendament han de mostrar a la seva publicitat, oferta o promoció una etiqueta energètica similar a la que ja mostren els electrodomèstics (art. 12).

La finalitat de l’aprovació d’aquest Procediment bàsic és la promoció de l’eficiència energètica, mitjançant la informació objectiva que obligatòriament s’haurà de proporcionar als compradors, llogaters i usuaris en relació amb les característiques energètiques dels edificis, materialitzada en forma d’un certificat d’eficiència energètica que permeti valorar i comparar les seves prestacions (art. 1).

Aquest procediment és d’aplicació tant en habitatges, oficines i locals sempre i quan siguin (art. 2):

a) Edificis de nova construcció.

b) Edificis o parts d’edificis existents que es venguin o lloguin a un nou arrendatari, sempre que no disposin d’un certificat en vigor.

c) Edificis o parts d’edificis en els que una autoritat pública ocupi una superfície útil total superior a 250 m2 i que siguin freqüentats habitualment pel públic.

I queden exclosos de l’àmbit d’aplicació (art. 2):

a) Edificis i monuments protegits oficialment per ser part d’un entorn declarat o a raó del seu particular valor arquitectònic o històric.

b) Edificis o parts d’edificis utilitzats exclusivament com a llocs de culte i per activitats religioses.

c) Construccions provisionals amb un termini previst d’utilització igual o inferior a dos anys.

d) Edificis industrials, de la defensa i agrícoles, o parts dels mateixos, en la part destinada a tallers, processos industrials, de la defensa i agrícoles no residencials.

e) Edificis o parts d’edificis aïllades amb una superfície útil total inferior a      50 m2.

f) Edificis que es comprin per reformes importants o demolició.

g) Edificis o parts d’edificis existents d’habitatge, l’ús del qual sigui inferior a quatre mesos l’any, o bé durant un temps limitat l’any i amb un consum previst d’energia inferior al 25% del que resultaria de la seva utilització durant tot l’any, sempre que així consti mitjançant declaració responsable del propietari de l’habitatge.

El certificat serà obligatori en qualsevol arrendament o venda a partir del proper dia 1 de Juny de dos mil tretze sent obligatòria la seva obtenció per part del Propietari, ja sigui venedor o arrendador, i tindrà una duració de deu anys.

Els arquitectes o enginyers son els competents per emetre el certificat    (art. 8 i 11), han d’analitzar els habitatges o locals a través dels procediments oficials habilitats pel Ministeri. Una cop analitzat, es resumeix en una etiqueta energètica amb un codi de color que classifica l’habitatge segons una escala que va de la categoria mes alta “A” (menor consum), a la mes baixa “G” (major consum) tal i com es mostra en el dibuix que es veu a dalt;

L’incompliment es considerarà com infracció en matèria de certificació de la eficiència energètica dels edificis i es sancionarà en perjudici dels drets dels consumidors i, com a conseqüència, seran sancionats segons la Llei General de Defensa dels Drets dels Consumidors i Usuaris (art. 18).

            En conclusió, a partir de l’1 de Juny de 2013, per poder vendre o llogar habitatges, oficines o locals serà necessari disposar del certificat energètic d’igual forma que es necessita la cèdula d’habitabilitat pels habitatges.

A Barcelona, a 23 de Maig de 2013.

 

Laura Fàbrega Penina

-Advocada-

Últimes noticies Advocats

MESURES RELACIONES AMB EL LLOGUER AMB MOTIU DEL COVID-19

RESUM DE LES PRINCIPALS MESURES PRESES AMB CARÀCTER D’URGÈNCIA I RELACIONADES AMB EL LLOGUER D’HABITATGES AMB MOTIU DE LA COVID- 19 El Real Decreto-Ley de 11/2020 del 31 de Març de 2020 que va entrar en vigor l’1 d’abril de 2020 en el que pretén...
|
06 Abril de 2020

HORARI MES D'AGOST 2017

HORARI MES D’AGOST 2017   Del 31 de Juliol al 4 d’Agost: Matins de 9:30h. a 14:00h.   Del 7 al 25 d’Agost: Tancat (ambdós inclosos)   Del 28 d’Agost a l'1 de Setembre: Matins de 9:30h. a 14:00h.
|
21 Juliol de 2017

Arrendaments urbans: Jurisprudència

Indemnització  dels danys i perjudicis derivats de l’ocupació de l’immoble des de la data de la seva extinció fins a la data de la sentència declarant la resolució del contracte    El Tribunal Suprem resol un recurs de cassació en què la part arrendador...
|
23 Maig de 2016

EL JOVENTUT LES CORTS CAMPIÓ DE COPA CATALUNYA

El Joventut Les Corts, equipo el qual portem tres anys patrocinant, s'ha proclamat campió de la Copa Catalunya aquest cap de setmana a Banyoles. Després de fer una gran lliga regular i classificar-se com a líders amb només tres derrotes en tota la temporada arribava l'h...
|
09 Maig de 2016
Fàbrega Advocats
C/ Balmes 191, 1º 1ª - BARCELONA
Tel. 93 415 79 97 / Fax. 93 415 01 88
Copyright 2008. Fàbrega Advocats. Reservats tots els drets.